כולנו צריכים לעבוד למחייתנו, רוצים לפרנס את משפחותינו ולדאוג לצרכים הכלכליים שלנו בעצמנו, החל מתשלומי חשבונות שוטפים וכלה בחוגים לילדים. רובנו נוטים לחשוב על העבודה כעל שגרה מובנת מאליה ומתכננים לעזוב אותה רק כאשר נצא לפנסיה, ואף אחד לא רוצה לחשוב על מצב לא נעים כמו תאונת עבודה או מחלה קשה שבעקבותיה לא נוכל להמשיך לעבוד.
אלא שאובדן כושר עבודה יכול לקרות לכל אדם, בכל גיל, בכל מצב רפואי ובכל עבודה שהיא. הוא עלול לאבד את יכולתו לעבוד בין אם באופן חלקי או מלא, לצמיתות או לזמן מוגבל, באותה עבודה בלבד או בכל עבודה אחרת. מצב כזה עשוי לגרום לפגיעה משמעותית ביכולתו של אדם להשתכר ולהתפרנס, לפגוע באיכות החיים שלו ושל האנשים הקרובים לו, לאלץ אותו לשכור עו"ד אובדן כושר עבודה ולתבוע פיצויים – ודלכן חשוב לדעת מה קורה במצב כזה, ולו רק כדי להיות מוכנים לכל צרה שלא תבוא.
חברות הביטוח מציעות לנו מספר רב של ביטוחים הקשורים לאובדן כושר עבודה, וחשוב לשים לב לאילו תנאים מפורטים בפוליסה על מנת שניתן יהיה לדעת האם ניתן לממש אותה. למשל, פוליסות ביטוח מסוימות מגדירות אובדן מלא של כושר העבודה במקרה שבו האדם איבד 75% ומעלה מיכולתו לעסוק במקצועו או במקצוע אחד המתאים לכישוריו והשכלתו, ובין 25% ל-75% יוגדר אותו אדם כבעל אובדן חלקי של כושר העבודה.
פוליסות ביטוח אחרות עשויות להגדיר אחוזים שונים וכן תתני אבחנות כמו שיפור במצב מאובדן כושר עבודה מלא לאובדן כושר עבודה חלקי ולהיפך – וכדאי להכיר היטב את המספרים וההגדרות כדי לדעת האם אפשר לממש את הפוליסה בעת הצורך.
במצב בו חלילה עברתם תאונה או חליתם במחלה ואיבדתם באופן חלקי או מלא את יכולתכם לעבוד, באפשרותכם להגיש תביעת אובדן כושר עבודה כנגד חברת הביטוח על מנת לממש את הפוליסה. מוטב לעשות זאת בסמוך ככל האפשר למועד האירוע ולכל היותר שלושה חודשים לאחריו, ולצרף מסמכים רפואיים שניתנו לכם על ידי הצוות הרפואי או על ידי מומחה תעסוקתי.
אלא שאז אתם עלולים לגלות שחברת הביטוח לא ממהרת לשלם את המגיע לכם: תחילה היא תבחן את כל המסמכים הרפואיים שתציגו בפניה, לעיתים תבקש חוות דעת נוספת מפי רופא מומחה לבחירתה, ויש אפילו מקרים בהם היא תדחה את התביעה בתואנה שהנסיבות אינן תואמות בדרך כלשהי את תנאי הפוליסה – ובמקרה כזה אל לכם לומר נואש. לעיתים עדיין יש מה לעשות, ובאפשרותכם לשכור את שירותיו של עו"ד אובדן כושר עבודה בעל ניסיון שיסייע לכם במיצוי זכויותיכם על פי חוק – כגון על ידי תביעה משפטית או דרכים אחרות.
כדי להגן על זכויות העובדים החוק בישראל מחייב מעסיקים לערוך רישום של שעות העבודה. זאת כדי להבטיח שקיפות ומידע מלאים אודות שעות העבודה של העובד, שעבורם הוא מקבל שכר, כולל שעות נוספות. כל מעסיק באשר הוא חייב להכיר את החוק לדיווח נוכחות, לא רק שמדובר בחובה אלא גם משום שהרישום…
למאמר המלא >חוק הגנת השכר (תיקון מס' 24), התשס"ח-2008ביום 6.7.2008 פורסם חוק הגנת השכר (תיקון מס' 24), התשס"ח-2008, המתקן את חוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 (להלן - החוק). להלן עיקרי התיקון (שתחולתו מיום 1.2.2009, למעט אחד מסעיפי העונשין שתחולתו מיום 6.7.2008).פנקס שכר ותלוש שכרמעביד חייב לנהל פנקס שכר ולמסור לכל עובד בכתב תלוש…
למאמר המלא >עובד חברת פלאפון ניצל את גישתו למאגר הנתונים של החברה ורכש במרמה על חשבון הלקוחות מכשירי אייפון יקרים, במטרה למכור אותם ולהרוויח בונוסים על עסקאות. את הכסף קיבל על ידי סליקה של כרטיסי אשראי בעסק. העובד הודה במעשים והורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה, זיוף והונאה, גניבה והפרת אמונים בתאגיד. בית משפט…
למאמר המלא >או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם