ניהול עסק זו משימה מורכבת ביותר, הדורשת ראייה אסטרטגית, יחסי אנוש טובים, הבנה כלכלית ועוד. ישנו כמובן המישור המשפטי המחייב את המעסיק לעמוד בתנאים מסוימים, כדי להבטיח את הזכויות של העובדים בעסק. במאמר זה נדבר על כמה מדיני העבודה המרכזיים ביותר, שבהם חייב המעסיק לעמוד כדי לשמור על זכויותיהם של עובדיו.
במסגרת תיקון חוק הגנת השכר, בכל מקרה של אי־הסכמה אודות תשלום עבור שעות עבודה לעובד, המגיעה לבית הדין לעבודה, חלה חובה על המעסיק להוכיח שלא נעשתה שגיאה בתשלום באמצעות הצגת רישום שעות עבודה. הדרך הטובה ביותר לערוך מעקב מדויק אחר שעות העבודה היא באמצעות שעון נוכחות מתקדם.
בעוד ששעוני הנוכחות המיושנים כללו רישום ידני או החתמה ידנית, השעונים המתקדמים מאפשרים מעקב שעות מדויק הרבה יותר. אחת הבעיות ברישום המיושן היא, שעובדים הנמצאים רוב הזמן בשטח לא יכלו לתעד את שעות עבודתם באופן קפדני. כיום, גם עובדי שטח יכולים להזין שעות עבודה מרחוק באמצעות אפליקציית נוכחות בטלפון הנייד, שבה יש אפילו זיהוי מקום המאשר שהעובד אכן נמצא באתר העבודה.
מאפיין נוסף של שעוני הנוכחות המודרניים, המסייע למעסיק לשמור על זכויות עובדיו לצד שמירת תיעוד קפדני, הוא חיבור השעון לתוכנה ייחודית. תוכנה זו שומרת את כל נתוני השעות של העובדים ומאפשרת ייצוא נתונים לקובץ אקסל מסודר. כמו כן, את נתוני השעות ניתן לייצא גם לתוכנות חישוב שכר, כך שנמנעות טעויות אנוש במהלך חישובי תלוש השכר החודשי.
לעיתים עובד אינו יכול להגיע לעבודה בשל מחלה. חוק דמי מחלה מסדיר גם את אופן התשלום עבור ימי מחלה, כדי להגן על זכויותיו של העובד. מעסיק שאינו משלם את דמי המחלה לעובד על פי חוק, חושף עצמו להליכים משפטיים לא נעימים וודאי שלא רצויים. החוק קובע כי יום המחלה הראשון אינו מזכה את העובד בתשלום. בימי אחרת המחלה השני והשלישי, זכאי העובד לתשלום של מחצית משכר העבודה היומי. החל מהיום הרביעי זכאי העובד לתשלום יום עבודה מלא. לצד קביעות אלה, עובדים הנמנים עם ארגון קיבוצי או שחוזה העבודה שלהם מגדיר, יהיו זכאים לדמי המחלה הקבועים על פי מסגרות אלה. ימי המחלה שנוצלו חייבים להיות מפורטים בתלוש השכר של העובד, כמו גם דמי המחלה ששולמו.
במקרים שבהם עובד זקוק לאמצעי תחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, מחויב המעסיק לשלם במסגרת התלוש החודשי החזרי הוצאות נסיעה. לחילופין, יכול המעסיק לסדר גם הסעות למקום העבודה. אם העובד מגיע למקום העבודה באמצעות תחבורה ציבורית, החזר הוצאות הנסיעה יהיה בגובה עלות כרטיס "חופשי חודשי", או לפי סכום ההוצאה על כרטיסיית נסיעות. פירוט החזר הוצאות הנסיעה גם הוא חייב להופיע בתלוש השכר של העובד.
חוק הגנת השכר (תיקון מס' 24), התשס"ח-2008ביום 6.7.2008 פורסם חוק הגנת השכר (תיקון מס' 24), התשס"ח-2008, המתקן את חוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 (להלן - החוק). להלן עיקרי התיקון (שתחולתו מיום 1.2.2009, למעט אחד מסעיפי העונשין שתחולתו מיום 6.7.2008).פנקס שכר ותלוש שכרמעביד חייב לנהל פנקס שכר ולמסור לכל עובד בכתב תלוש…
למאמר המלא >לאחר שהחלטתם לגבי מערכת חישוב שעות עבודה עכשיו הגיע הזמן להתלבט אם לגייס עובדים בעצמכם או להשתמש לצורך כך בשירותיה של חברת השמה? הנה 4 סיבות שיוכלו להטות את הכף לטובת היעזרות בחברה מקצועית. 1. רק מועמדים מתאימים במקום לסנן ולמיין כמות אדירה של קורות חיים בעצמכם, חברת ההשמה תעשה זאת בשבילכם,…
למאמר המלא >דמי הבראהמאת עו"ד עדי ינקלביץ התעריף המעודכן במגזר הפרטי עודכן ל 374 ₪ ליום הבראה (החל מ- 7/2014). עורכת דין עדי ינקלביץ' המתמחה בדיני עבודה סוקרת את השאלות העיקריות בנושא זה: בהתאם לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש (להלן גם: צו ההרחבה הכללי במשק), זכאי כל עובד לתשלום…
למאמר המלא >או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם