עסקים רבים מגלים כי חישוב מדויק של שעות העבודה לכלל החברה הוא פעולה מאתגרת במיוחד. עובדים שכירים רבים שוכחים להחתים שעון נוכחות כאשר הם יוצאים להפסקה, ופעמים רבות מבקשים מעובד אחר להחתים עבורם אם הם מאחרים למשרד. במאמר זה תגלו את כל הדרכים הטובות ביותר למניעת הונאות ויצירת מנגנון יעיל של חישוב שעות עבודה, תיעוד וביצוע תיקונים בעת הצורך.
פעם, היינו תלויים בטבלה מודפסת על נייר, שבה העובדים היו רושמים את זמן ההגעה והעזיבה של המשרד. מאז, תוכננו שעוני נוכחות אנאלוגיים עם כרטיסים שהעובד היה מחתים. היום, הטכנולוגיה מתקדמת הרבה יותר וניתן לתעד את שעות העובדים במגוון דרכים.
למשל, ניתן לבצע חישוב שעות עבודה באמצעות שעון ביומטרי, שפועל אך ורק על ידי האצבע או באמצעות זיהוי פניו של העובד. טכנולוגיה מהפכנית זו מונעת זיופים, וגם מאפשרת לבחור אילו עובדים יכולים לעבוד ביום מסוים ולמנוע החתמה של הכרטיס ביום אחר.
כמו כן, חישוב שעות עבודה יכול להתבצע גם באמצעות תגי קרבה. אלה כרטיסים חכמים שיודעים לזהות שהעובד נמצא בסמיכות לשעון והוא אינו צריך להעביר אותו בפועל. מספיק שהוא נכנס בדלת או יוצא ומחזיק את הכרטיס ליד המכשיר, ושעון הנוכחות יזהה את הפעולה. את הכרטיס הזה ניתן לשאת על גבי מדי העבודה עם מתקן מיוחד שעוזר לעובד לשמור על השעון.
קיימת גם דרך לשימוש ביישומון לטלפון הנייד (אפליקציה) לצורך חישוב שעות עבודה. אפשרות זו מתאימה מאוד למי שמפעילים משרד עם מספר סניפים או שיש להם עובדים שמבצעים את המשימות השונות מהבית. האפליקציה יכולה לזהות את המיקום של העובד ולאשרר כי אכן הוא נמצא במקום שבו הוא דיווח. שיטה זו מתאימה גם לנציגי שטח שעוברים מלקוח ללקוח ויכולים להחתים את השעון מערים שונות. אם המעסיק לא משלם על זמן הנסיעה אלא רק על זמן הפגישה, האפליקציה יכולה לזהות שהוא הגיע לבית הלקוח.
בישראל, תחום העסקת עובדים לפי חוק שעות עבודה ומנוחה מחייב את המעסיק לשלם עלות שעתית נוספת על שעות נוספות, להעניק לעובד זמן להפסקה ולתעד במדויק את שעות העבודה. במקרה של חילוקי דעות העלולים להגיע לבית הדין לענייני עבודה, חישוב שעות עבודה מסודר ומתועד יכול לסייע לבעל החברה להעיד כי העובד אכן קבל את משכורתו על השעות שבהן שהה במשרד.
בנוסף, עובדים שאינם מגיעים בזמן ומנסים לתבוע קבלת שעות נוספות, לא יוכלו להוכיח את טענותיהם משום שלמעסיק יש דרך להוכיח באיזו דקה בדיוק הגיע העובד למשרד בכל יום.
כאשר מבצעים חישוב שעות עבודה באמצעות מערכת מתוחכמת של שעון נוכחות מתקדם, אפשר לייצא את כל השעות של עובד במהלך החודש לממשק הנהלת חשבונות או קובץ אקסל. שיטה זו מבטיחה שחשב השכר יוכל לקבל את הדיווח באופן מיטבי, והוא אינו צריך לבצע את החישובים הללו באופן ידני.
ביצוע ידני של חישוב שעות עבודה עשוי לגרום לטעויות רבות והוא גודל מזמנו של מנהל החשבונות. כך, אפשר לחסוך עלויות ולייעל את התהליך.
לסיכום, שעוני נוכחות חכמים מסוגלים לבצע חישובים מורכבים, למנוע הונאות וטעויות ולאפשר לעסק להתנהל במי מנוחות, ללא סיכון של תביעות בגין אי־תשלום שכר על הפסקות, שעות נוספות או ימי חופש. אם אתם עדיין משתמשים בשעון ישן או בקבצי אקסל זה הזמן להתקדם לדור החדש, ולהסתייע בפלאי הטכנולוגיה בתחום.
ביטוח פנסיוני מקיף בכל המשק החל מיום 1/1/08 הוחל בארץ צו הרחבה המחייב את כל המעסיקים לבטח את עובדיהם בפנסיה מקיפה. להלן עיקרי הצו: 1. הצו יחול רק על עובד שאין לו הסדר פנסיוני מיטב. 2. הצו לא יחול על: 2.1 מי שטרם מלאו לו 20 (לאישה 21);2.2 על עובד…
למאמר המלא >בשנים האחרונות שיטות העבודה השתנו לבלי הכר, והן ממשיכות להתקדם בקצב מהיר. הטכנולוגיה הפכה לכלי מרכזי בכל תחום, ומאפשרת עבודה מרחוק בתחומי עיסוק שונים. היום ניתן לעבוד מהבית או ממדינה אחרת ולהיות חלק מצוות עובדים בלי להגיע למשרד כפי שהיה בעבר. שינויים אלה מצריכים שיטות ניהול שונות כדי להתאימן לעידן…
למאמר המלא >מתי יכול עובד לתבוע במישרין את בעלי החברות שהעסיקו אותו לאחר שהחברות המעסיקות התגלו כחדלות פרעון או סרבו לשלם עבור זכויותיו הסוציאליות של העובד ?רקע אדם מקים לעיתים חברות ומעביר פעילות מחברה לחברה על מנת לחמוק מחובות לנושים, לעובדים ולרשויות המס. מספר עובדים בענפי השמירה והניקיון תבעו את הבעלים ומי…
למאמר המלא >או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם