הנדון: פס"ד בעניין פרטיותו של העובד בתיבת הדוא"ל שלו
שימוש במחשב: על המעסיק לקבוע כללי אסור ומותר בשימוש במחשב וביישומיו, לרבות איסור מפני שימוש באתרים מזיקים (על פי שיקול דעת המעסיק). במסגרת זו, רשאי המעסיק להשתמש בטכנולוגיות שמטרתן לחסום מלכתחילה שימוש בלתי ראוי שעושים העובדים במחשב תחת מעקב ולקבוע את סוגי הטכנולוגיות שישמשו במקום העבודה למעקב אחר שימוש של העובדים במחשב. על המעסיק לקבוע מדיניות בכל הנוגע לניהול תיבות דואר אלקטרוני במרחב הווירטואלי בעבודה, ולהביא לידיעת העובדים, באופן מוסמך ובבירור, את כללי המדיניות שהתוותה. על המעסיק לכלול מדיניות זו במפורש בהסכם העבודה של העובד, כמו גם בהנחיות פנימיות, בהסדר קיבוצי או בהסכם הקיבוצי, לפי המקרה.
דוא"ל: בית הדין הארצי קבע אבחנה בין שני סוגי תיבות דוא"ל:
א. תיבה בבעלות המעסיק – שני סוגים:
במקרה בו לא ניתנה הסכמת העובד לפעולות מעקב בתיבה אישית או מעורבת (למרות שהתקיימו התנאים המצדיקים זאת), רשאי המעסיק לבקש סעד מבית הדין לעבודה.
ב. תיבה בבעלות העובד
המעסיק רשאי להתיר לעובד לעשות שימוש בתיבה חיצונית-פרטית המצויה בבעלות העובד לצרכיו הפרטיים, במרחב הווירטואלי במקום העבודה. במקרה זה, אסור למעסיק לקיים מעקב כלשהו אחר הנעשה בתיבה זו, לרבות לא מעקב תקשורת. מדובר באיסור מוחלט! במקרים קיצוניים המעסיק יוכל לפנות לבית הדין האזורי לעבודה בבקשה לסעדים.
מסמכים שנמצאו בפח: מעסיק יכול לעשות שימוש במסמכים שהעובד זרק לפח שכן נקבע כי פח האשפה נחשב, כ"רשות הרבים" ולעובד אין ציפייה סבירה לפרטיות במקום זה, ולכן רשאי המעסיק לערוך חיפוש פיזי בפח האשפה. עם זאת, ישנה אבחנה בתוך המסמכים שנמצאים בפח: האם מדובר במסמך שהופק ממקור וירטואלי אסור (מתוך תיבת דוא"ל פרטית), לא ניתן יהיה לעשות שימוש במסמך ללא רשות מהעובד אפילו שמדובר בהרד-קופי ושנזרק לפח. החריג הוא אם מתקיים אינטרס לגיטימי של המעסיק, בסבירות, במידתיות וכד'. גם כאן, במקרה בו לא ניתנת הסכמת העובד, רשאי המעסיק לבקש סעד מתאים מבית הדין לעבודה.
בברכה,
עדי ינקלביץ, עו"ד
מתי יכול עובד לתבוע במישרין את בעלי החברות שהעסיקו אותו לאחר שהחברות המעסיקות התגלו כחדלות פרעון או סרבו לשלם עבור זכויותיו הסוציאליות של העובד ?רקע אדם מקים לעיתים חברות ומעביר פעילות מחברה לחברה על מנת לחמוק מחובות לנושים, לעובדים ולרשויות המס. מספר עובדים בענפי השמירה והניקיון תבעו את הבעלים ומי…
למאמר המלא >כדי להגן על זכויות העובדים החוק בישראל מחייב מעסיקים לערוך רישום של שעות העבודה. זאת כדי להבטיח שקיפות ומידע מלאים אודות שעות העבודה של העובד, שעבורם הוא מקבל שכר, כולל שעות נוספות. כל מעסיק באשר הוא חייב להכיר את החוק לדיווח נוכחות, לא רק שמדובר בחובה אלא גם משום שהרישום…
למאמר המלא >עובדים שעתיים מועדים יותר לפורענות אך ניתן לטפל בנושא בקלות אצל לא מעט ארגונים בישראל, קיימות שתי שיטות לחישוב השכר של העובדים בארגון. האחת היא השיטה הגלובלית, אשר עיקרה מתן שכר אחיד בכל חודש לעובד, ללא צורך במגבלת שעות מאוד ברורה ומדויקת. השנייה היא השיטה השעתית, אשר מעניקה שכר פר…
למאמר המלא >או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם