כדי להגן על זכויות העובדים החוק בישראל מחייב מעסיקים לערוך רישום של שעות העבודה. זאת כדי להבטיח שקיפות ומידע מלאים אודות שעות העבודה של העובד, שעבורם הוא מקבל שכר, כולל שעות נוספות. כל מעסיק באשר הוא חייב להכיר את החוק לדיווח נוכחות, לא רק שמדובר בחובה אלא גם משום שהרישום הקפדני יכול למנוע קונפליקטים ולסייע במקרים של תלונות מצד העובד.
בתוך החוק לשעות עבודה ומנוחה, ישנו גם חוק דיווח נוכחות המורה כי על המעסיק לנהל רישום שוטף, שבו מפורטות שעות העבודה, שעות המנוחה, שעות נוספות וגמול עבודה בסופי שבוע. השעות המתועדות ברישום חייבות להיות כלולות גם בתלוש השכר של העובד. כמובן שהמשכורת המצוינת בתלוש השכר חייבת לעלות בקנה אחד עם כמות השעות המתועדות והמפורטות.
בחוק כתוב כי יש לערוך רישום של שעות באופן שוטף. ניתן לבצע רישום זה באמצעים מכניים, דיגיטליים או אלקטרוניים. במקרים שבהם הראשון לא נעשה באמצעות שעון נוכחות מכל סוג שהוא, יהיה העובד חייב לרשום את שעות עבודתו ובסוף יום העבודה לקבל אישור וחתימה על תיעוד זה.
חשוב להבין כי במקרים שבהם העובד טוען כי לא ניתן לו שכר כראוי, חובת ההוכחה שלא כך הדבר חלה על המעסיק. לכן, חוק החתמת שעון נוכחות אינו מגן אך ורק על העובד, הוא גם מגן על המעסיק במקרים שבהם עולות טענות כאלה מצד עובדים. כאשר תיעוד זה אינו מתבצע והעובד לא מקבל תלוש שכר כדרוש בחוק, המעסיק חושף עצמו לתביעות שבהן הוא יהיה זה שחייב להוכיח שהדברים התנהלו בצורה תקינה.
כאמור, החוק לדיווח נוכחות מפרט כי ניתן לבצע רישום שעות באמצעים מכניים, דיגיטליים או אלקטרוניים. אם בעבר הרישום היה נעשה באמצעות החתמת כרטיס נוכחות מכנית במכונה, כיום ישנם פתרונות מתקדמים הרבה יותר. ישנם שעוני נוכחות חדשניים המאפשרים לא רק רישום קפדני, אלא גם דיווח שעות מרחוק, מניעת כניסת עובד אחד בשם של עובד אחר, העברת מידע לתוכנות ניהול שעות עבודה ועוד.
ישנן למשל אפליקציות שבהן ניתן לדווח נוכחות מהמכשיר הנייד. שעון נוכחות זה מתאים במיוחד לעובדים שאינם עובדים בתוך המשרד, אלא באתרים שונים. באפליקציות אלה ישנו גם איכון של מיקום העובד בעת הדיווח. כך יכול המעסיק לדעת שאכן העובד נמצא באתר.
ישנם אפילו שעונים ביומטריים, המאפשרים רישום באמצעות הצגת טביעת אצבע, כף יד או תווי פנים של העובד. כך יכול המעסיק להבטיח שלא יעשה רישום נוכחות מטעה של עובד אחד במקומו של אחר. עם שעוני הנוכחות הללו אין כל אפשרות של העתקות או זיופים ברישום.
סוגים נוספים של שעוני נוכחות הם שעוני קרבה ושעוני כרטיס מגנטי, המשולבים פעמים רבות במערכת הכוללת גם זיהוי ביומטרי, אך לא רק.
עם תוכנת הנוכחות של JB Clock, תוכלו לנהל את רישום שעות העבודה בצורה פשוטה, קלה וידידותית למשתמש. התוכנה תסייע לכם לחשב את שעות העבודה בקלות ובדיוק רב, כך שכל תלוש שכר יהיה מותאם לחוק דיווח הנוכחות.
בתוכנה ניתן להזין כניסות ויציאות של העובדים, לסמן איחורים או הגעה מוקדמת, להגדיר הסכמי עבודה ולצפות בנתונים גם מתחנות אחרות ברשת. בנוסף, ניתן לדווח ללא קושי על חופשות, מחלות, ימי מילואים ועוד. יתרון נוסף מצוין של תוכנה זו הוא, שניתן ליצור חלוקה לחברות, סניפים, מחלקות או תפקידים לפי הצורך גם כן.
לפרטים, צרו איתנו קשר בטלפון 03-7214000
דמי הבראהמאת עו"ד עדי ינקלביץ התעריף המעודכן במגזר הפרטי עודכן ל 374 ₪ ליום הבראה (החל מ- 7/2014). עורכת דין עדי ינקלביץ' המתמחה בדיני עבודה סוקרת את השאלות העיקריות בנושא זה: בהתאם לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש (להלן גם: צו ההרחבה הכללי במשק), זכאי כל עובד לתשלום…
למאמר המלא >ניהול עסק זו משימה מורכבת ביותר, הדורשת ראייה אסטרטגית, יחסי אנוש טובים, הבנה כלכלית ועוד. ישנו כמובן המישור המשפטי המחייב את המעסיק לעמוד בתנאים מסוימים, כדי להבטיח את הזכויות של העובדים בעסק. במאמר זה נדבר על כמה מדיני העבודה המרכזיים ביותר, שבהם חייב המעסיק לעמוד כדי לשמור על זכויותיהם של…
למאמר המלא >הטכנולוגיות שלא מפסיקות להשתכלל מאפשרות לבעלי עסקים לנהל אותם בקלות רבה יותר מבעבר, וביעילות גבוהה הרבה יותר. בפרט פשוטים יותר הבקרה על העובדים והמעקב אחרי הנוכחות שלהם, בין אם במקום העבודה עצמו ובין אם לצורך ביצוע עבודה כזו או אחרת הם נמצאים במקומות אחרים, ועוד דוגמה טובה מאוד לכלי שימושי…
למאמר המלא >או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם