אצל לא מעט ארגונים בישראל, קיימות שתי שיטות לחישוב השכר של העובדים בארגון. האחת היא השיטה הגלובלית, אשר עיקרה מתן שכר אחיד בכל חודש לעובד, ללא צורך במגבלת שעות מאוד ברורה ומדויקת. השנייה היא השיטה השעתית, אשר מעניקה שכר פר זמן עבודה ומכאן שככל שעובד יעבוד יותר שעות, כך תגדל משכורתו בסוף החודש. למרבה הצער עובדים שעתיים נוטים יותר לבצע עבירות של דיווח נוכחות, זאת כיוון שכל שעה שהם מאחרים לעבודה או שהיא איננה מדווחת, יורדת מן השכר.
רוב הדיווחים הכוזבים נעשים בפועל על ידי עמיתים לעבודה של העובדים שאיחרו, אשר מחתימים במקומם כרטיס באמצעות קוד מסוים, או שהכרטיס עצמו ניתן לעובד השני מראש על מנת שיוכל לסייע לחברו לביצוע עבירת הדיווח, בתחילתו של היום או בסופו. אין ספק שכאשר מערכת האבטחה של הנוכחות בארגון איננה חדשנית מספיק, קיים סיכוי גדול לדיווחים שאינם נכונים ולתרמיות רבות מתחום דיווח הנוכחות, אשר עשויות להוביל לשכירת שירותיו של עורך דין דיני עבודה שיסייע בייצוג ההנהלה בפני העובדים שביצעו את העבירה, במידה ומתקבלת החלטה לפטרם או להגיש תביעה.
אין ספק כי מעורבות של בית משפט היא איננה הבחירה הראשונה של מנהלי ארגונים שנתקלים בתופעה של דיווחי נוכחות כוזבים, אך היא האופציה הטובה ביותר לטיפול במקרים שכאלה ולמניעת הישנות המקרים בעתיד. ניהול התהליך דורש הוכחות רבות, בירוקרטיה, טפסים ועוד עניינים הדורשים בקיאות רבה במערכת המשפטית בכלל ובדיני עבודה בפרט, אשר מהווים את עיקר מומחיותו של עורך דין לדיני עבודה. עם זאת, כאשר מתקבלת ההחלטה להימנע מהגעה לבית משפט עד כמה שניתן, אפשר להגיע לעימות או לשימוע מול העובד שביצע את העבירה, להוכיח אותו על העבירה ולנסות למצוא פתרון שלא יוביל לתביעה. במקרים כאלה שנחשבים לקלים יותר, בכל זאת מוטב להתייעץ באופן מקצועי עם עורך דין מומחה, אשר יתווה את הדרך הנכונה להתנהלות.
מלבד הניסיונות לטפל במקרי עבריינות בתוך מקומות עבודה, חשוב לבצע כמה שינויים שימנעו או לפחות יקשו משמעותית על ביצוע העבירות עצמן. מערכות טכנולוגיות מתוחכמות לכניסת עובדים ולדיווח נוכחות, אינן מאפשרות לעובדים לבצע דיווחים בשם עובדים אחרים. בין אם באמצעי זיהוי מאוד אישיים כמו טביעות אצבעות ובין אם בדרכים אחרות חדשניות, חשוב שמנהלים יכירו את האופציות השונות ויבחרו עבור הארגון שלהם את המערכת המתאימה ביותר. מתן האופציה לדיווח נוכחות אך ורק בדרך הדורשת זיהוי ודאי של העובד, בהחלט יצמצם עד יעלים לחלוטין את מקרי העבריינות בתחום זה וייתכן שגם את העבירות האחרות בתוך הארגונים.
כדי להגן על זכויות העובדים החוק בישראל מחייב מעסיקים לערוך רישום של שעות העבודה. זאת כדי להבטיח שקיפות ומידע מלאים אודות שעות העבודה של העובד, שעבורם הוא מקבל שכר, כולל שעות נוספות. כל מעסיק באשר הוא חייב להכיר את החוק לדיווח נוכחות, לא רק שמדובר בחובה אלא גם משום שהרישום…
למאמר המלא >דמי הבראהמאת עו"ד עדי ינקלביץ התעריף המעודכן במגזר הפרטי עודכן ל 374 ₪ ליום הבראה (החל מ- 7/2014). עורכת דין עדי ינקלביץ' המתמחה בדיני עבודה סוקרת את השאלות העיקריות בנושא זה: בהתאם לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש (להלן גם: צו ההרחבה הכללי במשק), זכאי כל עובד לתשלום…
למאמר המלא >ביטוח פנסיוני מקיף בכל המשק החל מיום 1/1/08 הוחל בארץ צו הרחבה המחייב את כל המעסיקים לבטח את עובדיהם בפנסיה מקיפה. להלן עיקרי הצו: 1. הצו יחול רק על עובד שאין לו הסדר פנסיוני מיטב. 2. הצו לא יחול על: 2.1 מי שטרם מלאו לו 20 (לאישה 21);2.2 על עובד…
למאמר המלא >או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם