צור קשר/הצעת מחיר

תמיכה טכנית : 03-7214020
טלפון מכירות : 03-7214000

מעביד אינו רשאי לכפות על עובד התפטרות גם אם העובד סרח לדעתו

1398609708

מעביד אינו רשאי לכפות על עובד התפטרות גם אם העובד סרח לדעתו, ואם חפץ בפיטוריו עליו לערוך לו הליך פיטורים כדין

מעבידים יקרים, שימו לב:

בבית הדין האזורי לעבודה נדון עניינו של סוכן מכירות בחברת טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ, עובד בן 60 אשר הועסק בחברה שנים רבות. הסוכן נחשד ע"י החברה בקבלת טובות הנאה מבתי מרחקת איתם היה בקשרי עובדה. לטענת הסוכן טבע זימנה אותו לחקירה שנמשכה שעות ארוכות, אשר כללה הפחדות ואיומים, שהובילו אותו להודות במעשים שלא עשה מעולם, וכי מיד בסיומה נכנס לחדר מנהל משאבי אנוש בחברה, והציב בפניו שתי אפשרויות: לחתום על מכתב התפטרות ולקבל פיצויי פיטורים או להגיע לשימוע שתוצאותיו ידועות מראש, תוך נטילת הסיכון שלא יקבל פיצויים ויופצו עליו שמועות.

העובד טען בבית הדין כי הוא חתם על מכתב ההתפטרות בלב כבד מאחר שהמנהל לחץ עליו להחליט לאלתר, וכי מספר דקות לאחר מכן, ביקש לחזור בו, אך המנהל סירב בכל תוקף להשיבו לעבודה, גם לא על מנת לערוך לו שימוע טרם פיטורים.

לפיכך, הגיש הסוכן נגד החברה תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, במסגרתה ביקש צו שיורה על ביטול ההתפטרות, שלטענתו נעשתה בעקבות הלחץ שהופעל עליו ותוך פגיעה בזכויותיו.

טבע טענה מנגד, כי ממצאי החקירה מעידים כי הסוכן ביצע מעשים חמורים ביותר, וכי החקירה התנהלה ברוגע ועם הפסקות, וניתנה לסוכן ההזדמנות לומר את דברו. לטענתה הסוכן חתם על המכתב מרצונו החופשי ובשיקול דעת, ולפיכך אין כל הצדקה לבטל את התפטרותו.

בית הדין לעבודה פסק כי יש להוקיע את התנהלות טבע כלפי עובד ששירת אותה שנים רבות, כאשר בתום חקירה ארוכה ומתישה הוא נדרש להחליט לאלתר אם הוא מתפטר או לוקח סיכון שלא יקבל פיצויי פיטורים ויפיצו עליו שמועות.

נפסק, כי בנסיבות אלה, ולאור העובדה שהעובד התחרט על מעשיו עוד באותו היום, היה על טבע למחול לו ולאפשר לו לחזור בו מההתפטרות, וזאת מתוקף חובת תום הלב וההגינות שלה, ומתוך כבוד לעובד ותיק שלה.

משלא אפשרה לתובע לחזור בו, ככל הנראה משום שרצתה 'לקפוץ על ההזדמנות "להיפטר" ממנו מבלי לערוך לו שימוע, קבעה השופטת כי טבע היא זו שפיטרה לכאורה את העובד, ומשלא ערכה לו שימוע טרם פיטוריו, ולא נתנה לו הזדמנות ראויה לטעון כנגד האישומים נגדו, בפרט כשהם כה חמורים, היא פגעה בזכויותיו שלא כדין.

לפיכך, הורתה השופטת לטבע לערוך לסוכן שימוע במסגרתו יהא עליה להקשיב לו בלב חפץ, בתום לב ובהגינות, ומתוך כוונה כנה לשקול מחדש את ההחלטה בעניינו. כמו כן קבעה השופטת, כי ההליך העיקרי יתחדש לאחר ההחלטה בשימוע ולאורה.

טבע חויבה בהוצאות של 20 אלף שקל.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

דמי הבראה 2016

דמי הבראה 2016

דמי הבראהמאת עו"ד עדי ינקלביץ התעריף המעודכן במגזר הפרטי עודכן ל 374 ₪ ליום הבראה (החל מ- 7/2014). עורכת דין עדי ינקלביץ' המתמחה בדיני עבודה סוקרת את השאלות העיקריות בנושא זה: בהתאם לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש (להלן גם: צו ההרחבה הכללי במשק), זכאי כל עובד לתשלום…

למאמר המלא >
מכתב פיטורים: המדריך המלא לכתיבת מכתב פיטורים

מכתב פיטורים: המדריך המלא לכתיבת מכתב פיטורים

מכתב פיטורים הוא מסמך רשמי שבו מעסיק מודיע לעובד על סיום העסקתו. המסמך כולל את תאריך סיום ההעסקה, סיבת הפיטורים וזכויות העובד, כגון פיצויים והודעה מוקדמת. מכתב זה נועד להבטיח שקיפות ולבסס תיעוד על תהליך סיום העבודה לפי החוק.​ חשיבות מכתב פיטורים מכתב הפיטורים מהווה תיעוד פורמלי של סיום ההעסקה,…

למאמר המלא >
מתי זכאי עובד לתבוע ולקבל את זכויותיו מבעלי חברות שהעסיקו אותו

מתי זכאי עובד לתבוע ולקבל את זכויותיו מבעלי חברות שהעסיקו אותו

מתי יכול עובד לתבוע במישרין את בעלי החברות שהעסיקו אותו לאחר שהחברות המעסיקות התגלו כחדלות פרעון או סרבו לשלם עבור זכויותיו הסוציאליות של העובד ?רקע אדם מקים לעיתים חברות ומעביר פעילות מחברה לחברה על מנת לחמוק מחובות לנושים, לעובדים ולרשויות המס. מספר עובדים בענפי השמירה והניקיון תבעו את הבעלים ומי…

למאמר המלא >

מעוניין בהצעת מחיר?

התקשרו 03-7214000

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם